Intrebari frecvente

Codul de bare este o imagine utilizata pentru reprezentarea grafica a unei cantitati de informatie care poate fi ulterior citita cu usurinta de un scanner de coduri de bare sau o aplicatie de telefon mobil. Codurile de bare sunt de multe tipuri si forme, insa cel mai des sunt intalnite pe produsele destinate vanzarii cu amanuntul, fiind utilizate la casele de marcat pentru interogarea pretului si a denumirii produsului.
Sistemul de coduri de bare, creat in anii ’70 de George Laurer, este un sistem universal de identificare a articolelor si preturilor in sistemele de inventariere din intreaga lume. In prezent, este utilizat de aproape toti retailerii la nivel global si functioneaza dupa principiul de baza ca fiecare cod de bare este alocat unui singur produs, de aceea in niciun magazin nu exista posibilitatea ca doua produse sa aiba acelasi cod de bare. Acest sistem incorporeaza atat numere UPC, cat si supersetul de numere EAN.
George Laurer a inventat sistemul de coduri de bare UPC pe vremea cand lucra la IBM.
International Barcodes Ltd a fost infiintata pentru a sustine cresterea intreprinderilor mici si mijlocii prin furnizarea de coduri de bare si servicii adiacente la un cost scazut, platibil o singura data. Acest lucru este realizat prin infiintarea de birouri locale care cunosc nevoile pietei din tara respectiva si pot gestiona mai bine relatia cu clientii direct in limba locala.
Pe scurt, raspunsul este ‘da’. Majoritatea retailerilor accepta mult mai usor listarea articolelor comerciale in magazinele lor daca produsele au deja coduri de bare. Cu alte cuvinte, codurile de bare va deschid usa retailerilor si va permit extinderea pietei de desfacere. Daca vindeti produsele numai in magazinul propriu si nu intentionati sa le vindeti in alta parte, atunci nu este neaparat necesar sa utilizati coduri de bare pe produse. De asemenea, puteti sa va etichetati produsele cu coduri de bare necomerciale, nefiind necesar sa apartina sistemului de codificare EAN, produsele fiind destinate numai vanzarii cu circuit inchis in magazinele proprii.
Desi vindem o mare varietate de coduri de bare pentru articole comerciale (EAN si UPC) si pentru articole necomerciale (QR), in principal vindem coduri de bare EAN. Acestea sunt cele mai utilizate pe articole comerciale in afara SUA (cu exceptia cartilor si publicatiilor periodice).
Desi atat codurile EAN cat si codurile UPC sunt utilizate in magazinele de vanzare cu amanuntul din intreaga lume, codurile UPC sunt in principal utilizate in SUA si Canada, in timp ce codurile EAN sunt in principal utilizate in restul tarilor. In ceea ce priveste codificarea, aceste coduri de bare sunt similare, de fapt codul UPC poate fi codificat ca si EAN adaugand un 0 in fata. In acest caz, imaginea barelor codului UPC va fi identica cu cea a codului EAN. Cu toate ca scannerele de coduri de bare pot scana ambele tipuri de coduri, daca intentionati sa vindeti produsele dvs. numai in SUA si Canada este recomandat sa utilizati UPC. Daca intentionati sa vindeti produsele in orice alta tara, codul EAN este cel mai potrivit.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa consultati diferenta dintre EAN si UPC.

Singurele articole comerciale care nu utilizeaza coduri de bare EAN sunt cartile si publicatiilor periodice. Toate celelalte produse utilizeaza coduri de bare EAN pe care le puteti achizitiona de aici.
Da, vor functiona. Va putem oferi atat coduri de bare EAN (utilizate in toata lumea), cat si UPC (utilizate in SUA si Canada).

Codurile noastre de bare sunt utilizate in mod curent in urmatoarele tari: Africa de Sud, Australia, Bahrain, Belgia, Brazilia, Cambodgia, Camerun, Canada, China, Coreea de Sud, Cipru, Curacao, Danemarca, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Fiji, Finlanda, Franta, Germania, Ghana, Grecia, Hong Kong, India, Insulele Cook, Irlanda, Israel, Italia, Jamaica, Japonia, Jersey, Kiribati, Kuweit, Liban, Lituania, Malaezia, Malta, Mauritius, Mexic, Mozambic, Noua Caledonie, Noua Zeelanda, Nigeria, Norvegia, Olanda, Papua Noua Guinee, Portugalia, Rarotonga, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Dominicana, Romania, Ruanda, Singapore, Scotia, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA, Sultanatul Oman, Surinam, Taiwan, Thailanda, Timorul de Est, Tonga, Uganda, Vanuatu, Wales, Zambia.

Aceasta lista este in permanenta crestere, de aceea va rugam sa ne comunicati daca tara dvs. nu se regaseste printre evidente.

Codurile noastre de bare sunt acceptate in aproape toate magazinele din lume, cu cateva exceptii. Din informatiile noastre, singurele magazine care nu ne accepta codurile de bare sunt ‘Super Cheap Retail Group’ si ‘Woolworths Australia Central Branches’ din Australia, ‘Walmart’, ‘Sam’s Club’, ‘Krogers’, ‘Fred Mayers’, ‘Macy’s’ si ‘JC Penney’s’ din SUA, ‘Super Retail Group’ si ‘Foodstuffs’ din Noua Zeelanda. In afara de aceste magazine, am vandut zeci de mii de coduri de bare si niciodata nu am intalnit dificultati in alte magazine.

Pentru mai multe informatii privind magazinele care nu accepta codurile noastre de bare, va rugam sa consultati acceptanta codurilor de bare.

Nu putem garanta acest lucru. Nicio companie de codificare nu poate garanta acest lucru. Retailerii au propriile reglementari privind codurile de bare. De asemenea, aceste reglementari se pot modifica in timp. Totusi, am vandut zeci de mii de coduri in intreaga lume si suntem increzatori ca, in afara magazinelor sus-mentionate, retailerii vor accepta codurile noastre de bare. Daca nu sunteti sigur de acest lucru, va rugam sa ne contactati ca sa intrebam magazinele respective.
Nu, odata achizitionate de la noi, codurile de bare sunt ale dvs. pe viata si la libera dvs. utilizare. Codurile noastre nu necesita achitarea unor taxe anuale.
Da, garantam ca numerele de coduri de bare pe care le vindem nu au mai fost vandute sau utilizate vreodata. Codurile noastre de bare sunt unice si provin din plaja Uniform Code Council. Asiguram Certificate de Garantare a Autenticitatii pe care le puteti utiliza ca dovada a faptului ca detineti respectivele numere de coduri de bare. De asemenea, avem garantia scrisa de la compania de la care provin aceste numere care atesta faptul ca aceste numere sunt destinate revanzarii de catre noi, compania de unde le-am achizitionat fiind recomandata de George Laurer (inventatorul codului de bare UPC). Mai mult, inainte de vanzare, fiecare cod de bare este verificat sa nu fie utilizat ilegal pe Internet.
Daca achizitionati 1 cod de bare, atunci nu veti obtine prefix de companie (si nici o alta companie de codificare nu va poate oferi acest lucru). Dar, daca achizitionati 10, 100, 1.000 sau 10.000 de coduri de bare, atunci va vom aloca un prefix unic de companie. Lungimea prefixului de companie va depinde de cate coduri de bare achizitionati. Deci, daca achizitionati 10 coduri de bare, prefixul dvs. de companie va fi mai lung cu 1 cifra decat daca achizitionati 100 de coduri de bare.
Aveti nevoie de un cod de bare distinct pentru fiecare produs sau fiecare variatie a produsului. Aceasta deoarece magazinele utilizeaza codurile de bare in principal cu doua scopuri:

  1. Pentru interogarea pretului produsului atunci cand este scanat la casa de marcat.
  2. Pentru aflarea inventarului si luarea deciziei de reimprospatare a stocului.

Daca retailerul utilizeaza codurile de bare numai pentru scopul 1, atunci puteti utiliza acelasi cod de bare inclusiv pentru toate variatiile produsului (spre exemplu, culori diferite ale aceluiasi produs), dar daca retailerul utilizeaza codurile de bare si pentru scopul 2, atunci va fi necesar cate un cod de bare pentru fiecare variatie a produsului.

In general, retailerii prefera sa comande produse care sunt usor de gestionat. Unii retaileri prefera sa nu comande deloc produse ale caror variatii trebuie inventariate manual, in vederea reimprospatarii stocului in functie de vanzari. De aceea, este recomandat sa alocati cate un cod de bare pentru fiecare variatie a produsului.

Pentru ca va oferim coduri de bare si servicii adiacente la un cost scazut, platibil o singura data. Cateva dintre avantajele noastre sunt:

  1. Coduri de bare ieftine – un cod de bare costa incepand de la 25 USD, iar pretul scade pentru mai multe.
  2. Fara taxe anuale – codurile de bare se platesc o singura data.
  3. Asiguram imaginile codurilor de bare – va transmitem imagini de inalta rezolutie (600 dpi) in 4 formate grafice si vectoriale diferite (SVG, PDF, PNG, JPG) din care sa puteti alege.
  4. Servicii rapide – veti primi codul de bare imediat daca achizitionati coduri EAN sau in maxim 12 ore pentru alte tipuri de coduri. In caz de urgenta, putem grabi procesul.

Pentru mai multe informatii, va rugam consultati pagina De ce sa cumparati de la noi? 

Puteti cumpara coduri de bare EAN de aici. In pagina de Check-Out, puteti selecta plata prin card sau PayPal. Dupa efectuarea platii, va vom transmite automat pe e-mail codurile de bare impreuna cu imaginile lor aferente.
Odata ce ati primit codul de bare impreuna cu imaginile lui atasate, il puteti incorpora in ambalajul produsului dvs. sau il puteti tipari pe etichete autocolante. Puteti redimensiona codul de bare, respectand dimensiunea acestora. Atunci cand retailerul primeste produsul dvs. cu cod de bare, il scaneaza si introduce datele despre produs in sistemul sau informatic, astfel incat orice scanare ulterioara a codului de bare sa aduca automat informatia despre produs.
Dimensiunea nominala standard a codului de bare EAN este 37,3 x 25,9 mm. Aceasta poate fi redusa pana la 80% din dimensiunea norminala (aproximativ 20 x 30 mm) sau marita pana la 200%. Depinde de retailer daca accepta dimensiuni mai mici sau mai mari decat cea nominala, insa daca va sunt solicitate rapoarte de verificare atunci trebuie sa va conformati standardului, altfel codul de bare nu va trece verificarea. De asemenea, este recomandat sa verificati decodabilitatea codului dvs. de bare inainte sa trimiteti produsele la magazine. Va rugam sa consultati dimensiunea codurilor de bare pentru a va asigura ca va incadrati in valorile standard acceptate. 
Un cod de bare pentru articole comerciale este pur si simplu un numar unic codificat sub forma unei imagini. Aceasta inseamna ca nu contine informatii despre companie sau produs. Cand este listat articolul comercial in magazine, informatia despre produs este introdusa in sistemul informatic al magazinului astfel incat, atunci cand codul de bare este scanat, numarul scanat sa faca legatura cu informatia asociata despre produs in baza de date.
Nu, nu exista baze de date oficiale pentru inregistrarea codurilor de bare (nici nationale, nici internationale). Inregistrarea codului de bare nu este necesara. In schimb, este necesar ca producatorul sa se asigure ca fiecare cod de bare este alocat numai unui singur produs sau variante a produsului. Optional, oferim serviciul de inregistrare in International Barcodes Database.org care are numeroase avantaje. Mai multe detalii puteti sa aflati de aici. 
Da, este posibil sa tipariti codul dvs. de bare in alte culori decat bare negre pe fond alb, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca scanabilitatea codului de bare depinde de contrastul dintre bare si fundal. Deci, un cod cu bare galben deschis pe un fond alb nu va fi scanabil, in timp ce un cod cu bare albastru inchis pe un fond alb se va scana cu succes. In aceste cazuri, va recomandam sa solicitati rapoarte de verificare inainte sa tipariti intregul lot de etichete pentru produsele dvs. 

 

De ce sa cumparati de la noi?

Va recomandam sa va inregistrati gratuit informatiile despre produse in IBNREG – International Barcodes Network Registry, ceea ce va permite clientilor dvs. sa afle date despre produs inainte de a-l cumpara, prin scanarea codului de bare cu aplicatia Zebra Barcode Scanner.

Pentru orice intrebari, va rugam sa ne contactati.